Home Laatste Crypto Nieuws Solana is Helium’s nieuwe blockchain na goedkeuring door community

Solana is Helium’s nieuwe blockchain na goedkeuring door community

0
Solana is Helium's nieuwe blockchain na goedkeuring door community
Solana is Helium's nieuwe blockchain na goedkeuring door community

De Helium foundation heeft aangekondigd dat zij van hun eigen blockchain, naar het Solana (SOL) netwerk zullen verhuizen. Dit gebeurde na een stemming binnen de Helium community, waarbij 81,41% (dat zijn 6.177 leden van de community) voor de verhuizing stemde. Slechts een klein deel, namelijk 1.270 leden stemden tegen.

Het doel van de verhuizing is om s’werelds grootste gedecentraliseerde draadloze netwerk te verbinden met het snelste groeiende ecosysteem in crypto. Door de overgang naar Solana, zullen de Helium ontwikkelaars namelijk meer interoperabele toepassingen kunnen maken. De verhuizing zal tevens ook de groei van het netwerk en het gebruikersgemak voor de ontwikkelaars moeten versnellen. Bovendien zal de verhuizing de doelstellingen van het bedrijf bevorderen om veilige, wijdverspreide en betaalbare connectiviteit te bieden. Ook worden alle tokens en apps naar het SOL netwerk overgebracht.

Zowel de COO van de Helium Foundation, Scott Sigil als de CEO van Solana Labs en mede-oprichter van Solana, Anatoly Yakovenko, zijn positief over het vooruitzicht en willen een ambitieuze missie realiseren.

Zal Solana de dromen van Helium helpen te verwezenlijken?

Solana heeft in het verleden al heel wat kritiek te verduren gehad door hacks die het netwerk vaak teisterde. Toch heeft het project bewezen dat zij een waardige tegenstander zijn voor veel blockchains. Zozeer zelfs, dat de CEO van crypto exchange FTX, Sam Bankman-Fried, dit project ooit de ”meest onderschatte” noemde.

Ondanks de hacks uit het verleden, zou Helium’s overstap naar het SOL netwerk wel eens goed kunnen uitpakken. Het zal zeker de schaalbaarheid van Helium alvast vergroten.

Exit mobile version