maandag, maart 20, 2023
HomeLaatste Crypto NieuwsRusland keurt crypto goed voor grensoverschrijdende betalingen

Rusland keurt crypto goed voor grensoverschrijdende betalingen

De Centrale Bank van Rusland en het Ministerie van financiën hebben aangekondigd dat er een overeenstemming is over een wetsvoorstel om cryptocurrency te gebruiken voor grensoverschrijdende betalingen. Dit is een grote opluchting voor de crypto-community in Rusland, die eerder al in opstand kwamen tegen het land, omdat zij oorlog voerde tegen Oekraïne.

Crypto wallets onder toezicht van de Centale Bank

De Russische onderminister van Financiën Alexei Moiseev verklaarde dat de overheidsdienst en de Centrale bank in grote lijnen overeenstemming hebben bereikt, over een regel die burgers in staat zou stellen om grensoverschrijdende betalingen te verrichten met behulp van crypto. In een wetsvoorstel staat in grote lijnen beschreven hoe cryptocurrency kunnen worden verkregen, wat ermee gedaan kan worden en hoe er in eerste instantie kan worden afgerekend bij grensoverschrijdende betalingen.

Met het wetsvoorstel willen ze de bevolking van Rusland toegang geven tot crypto wallets. Moiseev vergeleek het met hoe mensen vrij gebruik kunnen maken van het internet. Het besluit van de regering is ook om Russen zo min mogelijk cryptowallets in het buitenland te laten openen. Hij vindt dat de mensen van Rusland dit binnen het land kunnen doen onder toezicht van de Centrale bank.

RELATED ARTICLES

Crypto Kopen

Most Popular