maandag, maart 20, 2023
HomeBitcoin NieuwsDeze Bitcoin miner heeft faillissement aangevraagd

Deze Bitcoin miner heeft faillissement aangevraagd

Bitcoin miner Computer North heeft een faillissement aanvraagt. Dit doen zij nadat ze ongeveer 500 miljoen dollar schuldig zijn aan ten minste 200 schuldeisers. Volgens de faillissementsaanvraag zou het bedrijf tussen de 100 en 500 miljoen dollar waard zijn.

Er is nu een zogenaamd “chapter 11” procedure aangevraagd. Dit betekent dat het bedrijf haar activiteiten voort mag zetten maar er wordt een plan opgesteld om de schuldeisers te betalen. Bitcoin miner Computer North heeft dit dan ook aangevraagd om het bedrijf te proberen stabiliseren, terwijl het onder rechterlijke bescherming herstructureert.

Computer North heeft nog hoop

Bitcoin miner Computer North heeft nog hoop. In 2017 zijn ze namelijk begonnen als crypto miner. Vervolgens breidde het geleidelijk uit om co-locatiediensten te leveren die goedkope stroom voor datacenters leverden. Eerder dit jaar had het bedrijf nog 385 miljoen dollar aan aandelen om nieuwe Bitcoin mining datacentra te financieren.

In april kondigden het bedrijf aan dat de bouw van een co-locatie faciliteit van 300 megawatt in Granbury, Texas, aan de gang was. De CEO en mede-oprichter van Computer North, Dave Perril heeft toen aangegeven dat zij de volgende generatie datacentra ontwikkelen, die voldoen aan de ongekende behoeften van de volgende generatie technologie in een tijd waarin de vraag naar energie-efficiëntie en stabilisatie van het energienetwerk nog nooit zo groot is geweest.

Grote klant wilt samenwerkingen wel doorzetten

Een grote klant van Computer North, genaamd Marathon Digital Holdings, heeft in een recente tweet verklaard dat faillissementsaanvraag geen invloed op de samenwerkingen met het bedrijf zal hebben.

Inhoudsopgave

RELATED ARTICLES

Crypto Kopen

Most Popular