woensdag, juni 7, 2023
HomeEthereum NieuwsBinance BCS gehackt - Dit is wat je moet weten

Binance BCS gehackt – Dit is wat je moet weten

Vannacht werd Binance Smart Chain (BSC) gehackt, blockchain van Binance, de grootste crypto exchange van de wereld. De hackers hebben zich op de Binance Smart Chain gericht. Belangrijk om te weten is dat het gaat om nieuw aangemaakte crypto, dus niet om crypto uit wallets.

Blockchain gepauzeerd en daarna volledig stopgezet

Vannacht om 3:19u Nederlandse tijd, kwam BNB Chain met een twitter bericht naar buiten. Hierin kondigen zij aan dat de blockchain tijdelijk gepauzeerd zal worden, door onregelmatige activiteiten. Even later werd duidelijk dat er iets goed mis was en werd de hele blockchain stop gezet.

Grote hoeveelheden crypto gehackt

De hacker heeft een zogenaamde cross-chainbridge exploit gebruikt. Hiermee kun je verschillende blockchains aan elkaar koppelen. Hierdoor kon de hacker grote hoeveelheden crypto stelen. Uit de grote hoeveelheden crypto die werden gestolen, zijn onder andere Binance coin (BNB), Ethereum (ETH), Fantom (FTM) en Avalanche (AVAX). Volgens blockchain beveiligingsbedrijf Slowmist, zou meer dan een half miljard dollar aan BNB gehackt zijn. De hacker zou proberen om het geld te verspreiden naar elk netwerk om het wit te wassen.

Grootste deel gehackte crypto bevroren

Om te voorkomen dat de hackers er met de grote sommen crypto vandoor zou gaan, zijn de meeste crypto bevroren. Hierdoor kon de hacker de crypto niet overbrengen en witwassen. Hieronder kun je lezen om hoeveel crypto het in totaal gaat.

Inhoudsopgave

RELATED ARTICLES

Crypto Kopen

Most Popular